De sidste roser i år.

 In Blomster, Formering, Min have

Der er noget smukt ved den kraft, den har for at komme med de sidste roser for i år. Sarte hvide og helt silkebløde. Skønhed i forfald. Heldigvis kommer den på ny til næste år.

 Den røde rose lider samme skæbne som den hvide rose og alle andre roser her i December. Men en skønhed på sin egen måde.

 Jeg lavede nye roser af blomster stilke. Nogle af dem var fra nogle langstilket roser jeg fik. Jeg var også så heldig at få, nogle stilke fra en god kollega og så har jeg klippet fra roserne i min egen have. Det var pga. de langstilket, at jeg lige fik blod på tanden. Jeg klippe den ned til en 20 cm. trak næsten alle blade af. Det var kun de 2 øverste der blev, men jeg klippede bladene halv over på den korteste side. Og så kom de i jorden. Jeg ved ikke hvor lang tid der gik, Men lige pludselig, skød de med nye grønne blade. Jeg turde næsten ikke tro på mit held. Men da jeg løftede dem op havde de slået rødder. Så skulle jeg lige prøve på nogle flere. Og jeg kunne næsten ikke få armene ned. De slog også rødder. Jeg har prøvet før at få roser til at slå rødder, uden at det lykkedes. Så hvad forskellen har været fra første gang jeg prøvede, til denne gang ved jeg ikke. Jeg kan kun gætte. Vi har haft en våd ikke meget varm sommer og ikke de store udsving. Men det er kun et gæt. Men det er derfor jeg har pakket mine nye planter ind i stedsegrønne planter, så de ikke bliver ødelagt af kulden.

Må gerne deles

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search