Rionet i haven

 I Blomster, Min have

Hegn giver højde i haven

Vi har valgt, at have Rionet i haven. Det er utroligt nemt, at sætte op. Jeg ville gerne have højde i haven og forskellige blomster/ planter.Hegnet blev lavet i 2010, så det er ikke vokset helt til endnu. Det er også godt, at lave espalier på. Jeg har købt et Nektarintræ, som jeg forsøger mig med. Klematis og Roser er en selvfølgelighed på sådan et hegn.

Vi har for en del år siden, sat Rionet omkring vores terrasse. Det skulle være et uforstyrret område, men dog med lidt udsyn. Jeg plantede Efeu, forskellige slags. Det tog lang tid, inden der kom gang i væksten. Nu er Efeuen omkring 5 år. Den er blevet hjulpet med, at sno sig ind i hegnet. Vinduerne sørger jeg at klippe, så de holdes fri for blade og nye skud.

Må gerne deles

Anbefalede indlæg
Showing 7 comments
 • Malene Thomsen
  Svar

  Smukke rionethegn du har! Kan du beskrive hvordan du har konstrueret selve hegnet?

 • Lisa
  Svar

  Ja mega flot…..vil også meget gerne ved hvordan du har lavet hegnet…..har du brugt beslag til rionet??

  • Margrethe Hansen
   Svar

   Hej Lisa. Der kommer billeder og foto inden for den nærmeste fremtid.

 • Lisa
  Svar

  Tak…..skal nemlig lave selv….har aldrig prøvet før. Tror ikke det kan være så svært men det skal ser ordenligt ud….som din 😉

  • Margrethe Hansen
   Svar

   Materialer brugt til hegn af rionet.Vi har købt vores net hos Bygma. Målene på det er: 1500X2500 mm. med 150x150mm masker, 6 mm tykkelse. Til 2 fag bruges 3 stolper. De graves 90 cm. ned i jorden med et pælebor. Stolperne skal stå i vatter. Hegnet skæres til i den højde og brede man ønsker. Stolperne er 75×75 mm og vores er 2700 mm. i længde. Til at fastgøre hegnet på stolperne bruges rørholdere. Der er brugt 2 beslag i hver side af rionet-faget. Vores hegn sidder imellem stolperne. Jeg ved ikke om det er svar nok eller der er brug for et indlæg på bloggen om det. Venlig hilsen Margrethe.

 • Lisa
  Svar

  Tusind tak for info. Rørholdere….er det små beslag til rionet? Har du brugt beton til stolperne? Mvh. Lisa

  • Margrethe Hansen
   Svar

   Hej Lisa. Nej der er ikke beton ved stolperne.Det skal være nemt, at skifte dem ved behov.Rørholder er små beslag, man bruger til at holde rør fast med på væggen.Hilsen Margrethe

Skriv en kommentar

Start typing and press Enter to search