Nye Roser

 In Blomster, Min have

Nye Roser til haven

Jeg har købt 3 nye Roser til min have. De er valgt ud fra duft, farve og at de er åbne i blomsten. Jeg læse sidste år, at bierne ikke kan komme ind i de fyldige roser. Så jeg tænkte, at jeg hellere måtte vælge nogle bierne havde glæde af. Jeg kan ellers rigtig godt lide fyldige roser, men jeg vil gerne hjælpe bierne, med planter de kan bruge. Jeg bestilte roserne hos Bilka.

Den første er Rosa Mundi. Er købt for 69 kr. Det er en rose med store blomster. Farven er karmoisinrøde og med hvide og rosa striber.Den dufter kraftigt. Blomsten er så meget åben, at bierne skulle kunne komme ind i dem.

Den anden er en Rose Compassion. Blomsterne er lyserøde/ orange. Det er en kraftig duftene Rose. Ligesom den anden, er der en åben blomstring. Den har kostet 59 kr.

Den tredje er en Rose Rhapsody in blue. Det er en buketrose med mellemstore, blålilla blomster. Den skulle også have en kraftig rosenduft. Og igen enkle blomster. Håber de er gode til bier. Den kostede 39 kr.

Jeg fik 3 rigtig fine planter, med et stort og kraftigt rodnet. Det er rigtig sunde planter. Da jeg ikke kan plante dem ud nu, er de sat i potter. De står køligt men uden frost. Når vejeret bliver lidt mildere komme de i haven.


Recent Posts
Comments
  • Lisbeths Haveblog
    Svar

    Dejligt, når glæden ved roser kan kombineres med at gøre noget for bierne 🙂
    Hilsen Lisbeth

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search