Sne og kulde i haven

 In Blomster, Formering, Køkkenhaven, Praktisk og pynt til haven

Koldt derude.

Sneen ligger stadig i haven. Det er tiden, hvor man skal være tålmodig. Heldigvis kan man bruge tiden på, at planlægge haven. Jeg har været ude og købe lidt frø til haven. Jeg har købt Basilikum. Jeg har planlagt et stort bed med det. Det skal bla. bruges til Pesto. Så er der Porre og Persillerod. Der er godt at have til vinter. Dild og bredbladet persille smager skønt på sommermad, så det er et most.

Så er der lidt frø til sommerblomster. Løvemund, Biblomme violet Queen ( den har jeg i hvid) og så til sidst Zinnia også kaldt Frøken hat. Den har jeg også haft i haven et par år. God i potter. Det er et skønt farveorgie. Men i år fandt jeg en Zinnia lilleput blanding, så den må jeg lige prøve.

Må gerne deles

Recommended Posts
Showing 2 comments
 • Ina
  Svar

  Frøkenhat hører også til mine favoriter, og Lillyput er rigtig fin.

  Jeg dyrker altid meget basilikum, men det er i havestuen. Min have er så forblæst, at det skal være en ekstra varm sommer for at den kan gro udenfor.

  • Margrethe Hansen
   Svar

   Hej Ina. Ja, Frøkenhat er en smuk og nem blomst. Angående Basilikum har du ret, det kræver varme. Men de mængder jeg vil prøve, at dyrke ude, har jeg ikke nok plads i mit drivhus. Men jeg har et sted i min have, som er beskyttet af huset og et plankeværk, lige i aftensolen. Så det skal prøves. Basilikum er bare en dejlig krydderurt. Kan anbefale at man selv laver Pesto. Eller bruger Basilikum og Feta, som lægges ind i midten af en hakkebøf. Himmelsk.
   Hilsen Margrethe

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search