Filippa æbler, røde Ananas æbler og Bella Boskop

 I Frugttræer

Æbletræer til haven

Jeg har tre æbletræer i min have. Det første er et rødt Ananastræ Latinske navn: Malus Domestica rød ananas. Det er et gammel træ, som stod her da vi flyttede ind for næsten 25 år siden. Det blomster flittig hver år og giver mange æbler.
Og det selvom, at træet er sygt. Der er store huller ind i selve grundstammen, som måske gør at det vælter ved en storm. Jeg forsøger hver år, at fjerne grene der krydser hinanden og tynde lidt ud i kronen. Selve æblet er modnet sidst i August og er et lidt sødt men fast æble. Jeg laver gele af saften fra det. Det er normalt ikke disse æbler man bruger, men det smager godt.

Det andet træ er et Fillipa træ. Latinske navn: Malus domestica filippa. For mig er det bare det bedste æble der findes. Jeg er vokset om med disse æbler. De dufter af den bedste tid i min barndom.Æblet er modnet omkring Oktober. Det har en frisk syrlig smag og er fast i kødet. De er gode gemme æbler, så man har æbler vinteren over. Mit træ er kun et par år, men jeg har fået en del æbler i år. Det sidste træ er et Bella Boskop på latin: Malus Domestica belle boskop. Det er et madæble. Det er godt til æbleflæsk, grød og til Jul når Kalkunen skal have fyld. Det er rart, når man kan være selvforsynende.Det er et lille udsnit, af alle de æbler man kan få. Der findes så mange gode danske æbler, at vi ikke behøver, at købe udenlandske æbler. Dem der har mulighed, plant et æbletræ. De behøver ikke fylde hele haven, de kan beskæres.

Må gerne deles

Anbefalede indlæg
Showing 2 comments
 • bent
  Svar

  så hvidt jeg ved er Belle de Boskop hollandsk !!!!!

  • Margrethe Hansen
   Svar

   Hej Bent. Du har fuld stændig ret. Belle de Boskoop stammer fra Boskoop i Holland, hvor det er fremkommet, ved frøudsæd af Reinette de Montfort, midt i 1800-tallet.Men for os, er der ikke noget mere dansk madæble. Godt til æbleflæsk, æblegrød og ikke mindst til kalkunen. Hilsen Margrethe.

Skriv en kommentar

Start typing and press Enter to search