Buskbom og formering

 In Formering
Denne buskbom som er på billedet har jeg selv lavet og seks andre. Det er nemt at lave, hvis man har tålmodighed. Det tager lang tid inden de slår rødder. Men når de først er kommet i gang, vokser de hurtig. Jeg startede med at brække en kvist af, med fod på. Kvisten var vel omkring 5 cm. lang. De nederste blade fjernede jeg, så der kun var blade tilbage den sidste cm. oppe foroven. Så stiller jeg kvistene i pile-vand en halv time.
Pilevand laves på denne måde: 1 liter vand, 4 pile-grene. Pilegrene klippes i stykker omkring 1 cm. De skal lægges i vandet og trække omkring et døgn. Pilevandet skulle fremme, at planterne slår rødder.Buskbommen der så har stået i pile-kvistvandet, plantes så i almindeligt potte-muld. Jeg har haft mine til at stå i drivhuset fra efteråret til foråret. Så havde de også slået rødder og var klar til at blive plantet ud.

Må gerne deles

Recommended Posts
Showing 4 comments
 • Marianne
  Svar

  JA, jeg har også tænkt mig at opformere buskbom til hæk. De er jo drøndyre, hvis man skal købe så mange. Og så er det sjovere at lave dem selv. En udfordring dog, for tålmodigheden!

  Det med pilevandet har jeg ikke hørt før! Det vil jeg prøve!

  Tak for tippet!

  Marianne
  Den Helbredende Have

  • Margrethe Hansen
   Svar

   Hej Marianne. Ja, havearbejde er tålmodighed. Jeg prøver selv at lave planter, for det er så hulens dyrt, når man går på planteskoler. Nogen gange lykkes det, andre gange ikke. Jeg kan fortælle dig, at sommerfuglebuske også nemt slår rødder. Samme fremgangsmåde som med buskbom. Venlig hilsen Margrethe

 • Landbohaven
  Svar

  Tak for oplysningen.
  Det skal jeg hvis prøve.

  • Margrethe Hansen
   Svar

   Ja, det er nemt nok. Og så er det sjovt, når man selv laver det.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search