Rionet og beplantning

 In Blomster, Praktisk og pynt til haven

Jeg har meget rionet i min have. Der er flere grunde til det. En er at få højde på haven og skabe rum. Nummer to er, at det giver skygge og læ. Tredje grund var, at lave espalier med frugtræer. Så jeg har meget hegn. I den ene ende er der et Kirsebærtræ,Vin, Kaprifolie og Blåregn. Blåregn er lidt svær at styre, den vokser meget på et år. Men jeg vil alligevel anbefale, at have den i haven.

Rådhusvin og Clematis vokser på samme net. Rådhusvin er så smuk om efteråret med de røde blade. Jeg klipper ingen af mine Clematiser ned. Har gjort det ved en enkel, men det var i forbindelse med udtynding.

Efeu er på de hegn, hvor jeg gerne vil have mere privatliv. Det gode ved Efeu er, at den er tæt og grøn om vinteren. Den tager dog lidt tid, inden den rigtig begynder at vokse, så den dækker. desuden skal den hjælpes op i højde, da den søger nedad. Den er nemmest at passe hvis der er græs på begge sider af den, da den søger hen over jorden, hvor den kan komme til. Men med græsslåmaskinen er det klaret. På selve rionettet, kan man klippe den, hvis man hellere vil have det stramme look.

Jeg har lavet lidt flere insekthoteller, de er også på mit rionet. Fuglehuse er der selvfølgelig også plads til. Ellers har jeg et enkelt æbletræ espalieret. Jeg har brombær uden torne. Roser, Kamæleonbusk og mange slags Clematiser. Tror det var det hele. Men der er mange muligheder, man skal bare gøre som man har lyst til. Plante det man kan lide.

Må gerne deles

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search